Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Honderden ‘inventieve’ Antwerp-fans krijgen slecht nieuws over uitmatch tegen Club Brugge

Verhaeghe - Vormer - Willem

Komende zondag wil Club Brugge zijn uitstekende competitiestart voortzetten op bezoek bij KV Oostende. In de media gaat het echter nu al over de beladen wedstrijd van de week nadien tegen Antwerp. De laatste confrontatie tussen beide clubs dateert immers al van 8 februari 2004, toen Blauw-Zwart met 4-0 won.

Het supporterslegioen van The Great Old wil op zondag 22 oktober met zoveel mogelijk afzakken naar Jan Breydel. Aangezien alle plaatsen in het uitvak voorbehouden zijn voor de supportersclubs, blijven heel wat fans op hun honger zitten. Honderden supporters probeerden de voorbije weken dan maar om online tickets aan te kopen in de vakken voor neutrale en thuissupporters, hetgeen vorige maand overigens ook al gebeurde tijdens Waasland-Beveren – Antwerp.

Club Brugge moest om die reden al zo’n 200 Antwerp-fans laten weten dat hun tickets voor de match tegen Blauw-Zwart geannuleerd werden. “Dit is een risicomatch, dus mogen wij van de politie niet meer dan 850 toeschouwers in het bezoekersvak toelaten”, verduidelijkt perschef Kirsten Willem in Het Laatste Nieuws. “De ticketverkoop is nagekeken en wij hebben zo’n 200 Antwerp-aanhangers laten weten dat hun tickets worden geannuleerd. Het geld van de tickets is onmiddellijk teruggestort. Het heeft ook geen zin om zonder ticket naar Brugge te komen.”

De Antwerpse politie schakelde met het oog op de uitmatch tegen Club Brugge alvast een versnelling hoger. Zo wordt er onder meer onderzoek gedaan naar een Antwerp-aanhanger die in 2009 nog veroordeeld werd tot 6 jaar celstraf omdat hij deel uitmaakte van een strafexpeditie. Drie daders knipten toen met een snoeischaar de pink van een Nederlandse student af.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws