Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Heeft Club Brugge toekomstige Rode Duivel laten schieten? “Hij had het verkorven bij de fans”

Club-fans fuck you

Club Brugge heeft momenteel geen Rode Duivel in de rangen, maar beschikt met Dion Cools, Jordi Vanlerberghe en Jens Teunckens wel over drie Belgische beloften. Volgens een opmerkelijk onderzoek heeft Blauw-Zwart afgelopen zomer echter de grootste kanshebber als toekomstige speler van de nationale ploeg laten vertrekken. 

In Het Nieuwsblad staan vandaag de 11 Rode Duivels van de toekomst, waarbij een computer de opstelling voor het WK in 2026 berekent: “Op basis van statistieken kan nu al voorspeld worden welk basiselftal België binnen 9 jaar zal hebben. Kijkend naar de potentiële ‘SciSkill-index’ voor spelers die momenteel jonger zijn dan 23 jaar berekenden wij onze nationale ploeg van de toekomst.”

“De ‘SciSkill-index’ is een wiskundig computermodel dat de belangrijkheid van een speler voor zijn ploeg op basis van veel data terugbrengt tot een getal tussen 0 en 160. Een speler heeft een huidige waarde, maar ook zijn maximale potentieel kan berekend worden. Het is die potentiële waarde die het uitgangspunt vormt voor deze voorspelling”, klinkt de uitleg in de krant.

Verkorven bij de fans van Club Brugge

Eén van de opvallende namen in het elftal is Boli Bolingoli. De 22-jarige linkspoot kreeg heel wat kansen bij Club, maar kon zich nooit helemaal doorzetten op Jan Breydel en trok om die reden tijdens de voorbije zomermercato naar Rapid Wien.

“Bolingoli had het na een paar mindere matchen verkorven bij de fans van Club Brugge, maar heeft in Oostenrijk een vaste basisplaats te pakken”, oordeelt Het Nieuwsblad. “Zou moeten kunnen uitgroeien tot de linksachter van de toekomst bij de Rode Duivels, hoewel hij geen ervaring heeft bij de nationale jeugdploegen. Elias Cobbaut (KV Mechelen, nvdr) is een waardige doublure, maar de polyvalente Cools naar links trekken, lijkt ook lang niet een slecht idee.” Naast Bolingoli duikt ook jeugdproduct Dario Van den Buijs op in de defensie.

Het volledige elftal (+ huidige ‘SciSkill’-waarde –> potentiële ‘SciSkill’-waarde)

Bo Geens van Sporting Lokeren (49,4 –> 79,9)

Timothy Castagne van Atalanta (83 –> 104,1)
Jason Denayer van Galatasaray (87,2 –> 112,1)
Dario Van den Buijs van Heracles (46,2 –> 79,8)
Boli Bolingoli van Rapid Wien (68,4 –> 88,4)

Youri Tielemans van AS Monaco (92 –> 133,2)
Leander Dendoncker van Anderlecht (79,1 –> 109,7)
Adnan Januzaj van Real Sociedad (95,1 –> 114,9)

Divock Origi van Wolfsburg (91,8 –> 114,6)
Siebe Schrijves van Genk (69,7 –> 101,8)
Theo Bongonda van Trabzonspor (93,7 –> 121)

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws