Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Gewezen Club-doelman weet het zeker: “Met deze 4 tips herovert Horvath zijn plaats in doel”

Ethan Horvath (Club Brugge - Anderlecht)

Ethan Horvath moest in de thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden zijn basisplaats afstaan aan Guillaume Hubert. Heel wat critici betwijfelen echter of de ex-doelman van Standard een betere keeper is dan Horvath. Geert De Vlieger weet alleszins hoe onze Amerikaan ervoor kan zorgen dat hij straks opnieuw de nummer één is. In Het Nieuwsblad komt hij met 4 cruciale tips.

(1) Neem een voorbeeld aan Bolat

“Neen, het ligt niet aan de lengte. Voor mij is het een kwestie van techniek. In België zijn Logan Bailly en Sinan Bolat voor mij de besten van het land. Je ziet dat Bolat een zekere souplesse heeft. Bailly heeft dat ook wel. Ze hebben ook een hogere actieradius in het eigen strafschopgebied. Horvath is meer een zuivere shotstopper.”

(2) Oefen je voetenwerk

“Keepers worden geboren met goede en sterke punten, maar op lange ballen kun je gewoon trainen. Het voetenwerk is eigenlijk het allerbelangrijkste. Doe wat oefeningen met korte en vinnige pasjes zodat je beweeglijker wordt. Dat helpt al veel. Vandaag de dag moet je als doelman een pak groter zijn dan vroeger om echt door te groeien naar de absolute top, maar dat wil daarom niet zeggen dat je automatisch goed bent op hoge ballen. De echte toppers zoals Courtois, Neuer of De Gea associeer je niet alleen met goed zijn op lange ballen: hen associeer je met alles.”

(3) Boots onmogelijke wedstrijdsituaties na

“Boots situaties na die eigenlijk zelfs te extreem zijn voor een match. Ik ben zelf maar 1,87 meter groot, maar toen ik in Engeland speelde (bij Manchester City, nvdr) kregen wij op training oefeningen op hoge ballen die eigenlijk nooit in een wedstrijd zouden voorvallen. Te moeilijk. Maar als je constant op die manier traint, ben je wel voorbereid op hetgeen er in een echte match zal voorvallen.”

(4) Het is niet leuk, maar zet je erover

“Je zou het angst om uit te komen kunnen noemen, maar eigenlijk is vertrouwen het woord dat hier het beste past. Kijk, hoge ballen is voor de doelman niet het leukste om te doen – dat vond ik toch – maar het is wel je taak om hier en daar je verdediging bij te springen. Als het eens wat minder gaat, zal je de volgende keer misschien denken: Nu laat ik die verdediger die bal maar wegkoppen. Ik blijf staan. Dat moet je vermijden.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws