Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ex-trainer Anderlecht: “Als Club zo voortdoet, moeten de Play-Offs niet meer gespeeld worden”

Club-spelers vieren overwinning (Club Brugge - Gent)

Club Brugge heeft als leider in de Jupiler Pro League na elf speeldagen al een bijzonder knappe voorsprong uitgebouwd. Charleroi is tweede op maar liefst acht punten en de traditionele concurrenten voor de titel staan nog een stuk verder: Anderlecht op twaalf punten, Standard op vijftien punten, Genk op zestien punten en AA Gent zelfs al op 20 punten.

Ariël Jacobs was trainer van Anderlecht bij de allereerste editie van de Play-Offs en had toen op het einde van de reguliere competitie twaalf punten voor op Club. Dat werden er door de halvering van de punten zes. “Die halvering was toch een mentale tik. Alles was te herdoen. Gelukkig wonnen we onze eerste match en bleef Club meteen steken op een gelijkspel. Waardoor we toch weer acht punten voor lagen. Toen leefde bij de spelers het gevoel dat we vertrokken waren”, herinnert Jacobs zich in Het Laatste Nieuws.

“Voor de neutrale voetballiefhebber was dat misschien een slechte zaak, maar toch. Als Club zijn voorsprong nog verder uitbouwt, dan moeten de Play-Offs straks zelfs niet meer gespeeld worden.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws