Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ethan Horvath ontwaakt vandaag met een serieuze kater

Mechele en Horvath (Club Brugge - Standard)

Afgelopen nacht stonden er nog heel wat cruciale kwalificatiematchen op weg naar het WK in Rusland op het programma. Terwijl Lionel Messi met een hattrick het hachje van Argentinië redde op Ecuadoraanse bodem, maakten de Verenigde Staten kennis met de Wet van Murphy…

USA-trainer Bruce Arena nam Ethan Horvath niet op in zijn selectie voor het belangrijke tweeluik tegen Panama en Trinidad & Tobago. Van zijn voorganger Jürgen Klinsmann kreeg de Brugse doelman wel al één keer zijn kans bij de nationale ploeg. “Alle respect voor Klinsmann dat hij me die kans gaf. Jammer voor mij is hij vervangen en heeft zijn opvolger Arena meer vertrouwen in spelers uit de MLS en in oudere jongens, omdat hij die beter kent. Je kunt hem dat niet verwijten, dat is zijn filosofie. Maar ik heb er wel vertrouwen in – als we ons plaatsen – dat ik de selectie voor het WK haal”, vertelde ons sluitstuk daarover onlangs aan Sport/Voetbalmagazine.

Hoop die Horvath nu al mag opbergen, aangezien álles vannacht tegen zat voor de Verenigde Staten. Na de 4-0 zege tegen Panama van afgelopen weekend zag het er nochtans allemaal rooskleurig uit. Op de tiende en laatste speeldag verloren de Amerikanen echter tegen alle verwachtingen in van hekkensluiter Trinidad & Tobago. Tot overmaat van ramp zag USA dat Honduras én Panama in extremis haasje-over deden in het klassement. Honduras stuntte door leider Mexico met 3-2 te kloppen en Panama kwalificeerde zich na een doelpunt in de 88ste minuut tegen Costa Rica. Het is voor het eerst sinds 1986 dat de VS er niet bij is op een WK.

Resultaten laatste speeldag

Honduras – Mexico: 3-2
Panama – Costa Rica: 2-1
Trinidad & Tobago – USA: 2-1

Eindklassement

CONCACAF klassement op weg naar het WK in Rusland

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws