Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Columnist doet het ópnieuw: “Agressieve randdebielen van Club Brugge”

Blauwe rook (Club Brugge - Zulte Waregem)

Er is al heel wat gezegd en geschreven over de rellen die uitbraken na de wedstrijd tussen Club Brugge en Antwerp. Feit is dat het vooral Nederlandse supporters waren die voor grote overlast zorgden. Desondanks werden er ook heel wat onschuldige Brugse fans opgepakt. Hans Vandeweghe, columnist voor De Morgen, heeft echter zo zijn eigen mening over de taferelen die zich op de Gistelse Steenweg afspeelden. 

Zo heeft Vandeweghe weinig medelijden met de onschuldige fans die hard aangepakt werden door de politie. “Een deel van de FCB-fans was wel op de hoogte en stond massaal te kijken. Daarna hebben ze zelf een klacht ingediend tegen de politie omdat ze hardhandig zouden zijn aangepakt en opgepakt. Dat is de wereld behoorlijk op zijn kop.”

“Als geweld uitbreekt, heb je twee opties: of je probeert tussenbeide te komen, of je gaat lopen, maar je blijft vooral niet supporteren en je scheldt de politie zeker niet uit. Het riedeltje dat de clubs geen schuld treft voor fout supportersgedrag, is de grootst mogelijke onzin.”

Niet aan zijn proefstuk toe

“Als Antwerp en Club meer agressieve randdebielen aantrekken dan andere grote clubs, moeten ze zich niet voordoen als slachtoffer. Dat hebben ze zelf in de hand gewerkt of alvast nooit genoeg tegengewerkt omdat ze in het stadion sportief profijt halen uit die onverholen agressie.”

Het is overigens niet de eerste keer dat Vandeweghe Club-fans omschrijft als “randdebielen”. Twee jaar geleden verwees hij ook al op die manier naar de Blauw-Zwarte aanhang toen de Brugse fans in opstand kwamen na de 4-1 nederlaag op AA Gent.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws