Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-huurling Van Rhijn zorgt ervoor dat match in Nederland herspeeld moet worden

Ricardo van Rhijn (Club Brugge - Genk) (2)

Het gebeurt maar zelden dat een wedstrijd opnieuw gespeeld moet worden, maar in de Jupiler League van onze noorderburen is het van dat. In de Nederlandse tweede klasse maakte Jong AZ-coach Martin Haar een kapitale blunder waarbij een hoofdrol was weggelegd voor onder meer Club-huurling Ricardo van Rhijn.

Op zoek naar speelgelegenheid trok Van Rhijn afgelopen zomer naar AZ, maar tot dusver moet de rechtsachter tevreden zijn met minuten bij het beloftenteam. Zo ook op 15 september, toen Jong AZ met 0-2 van FC Oss won dankzij doelpunten van de Brugse huurling en Ferdy Druijf. Probleem daarbij: de ploeg van trainer Haar was “te oud”.

Naast de 26-jarige Van Rhijn stond ook de 29-jarige Rens van Eijden tussen de lijnen. So far, so good. Het Nederlandse reglement schrijft immers voor dat je twee spelers ouder dan 23 jaar mag opstellen. Na een uur voetballen liet Haar echter ook de 23-jarige Abdel Malek El Hasnaoui invallen. Daardoor stonden er drie spelers ouder dan 23 jaar op het veld bij Jong AZ.

De onfortuinlijke coach probeerde zijn fout nog recht te zetten door Van Rhijn negen minuten later naar de kant te halen, maar het kwaad was al geschied. De KNVB nam hier akte van en besliste dat de ongeldig verklaarde match op 23 oktober opnieuw afgewerkt zal moeten worden.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws