Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-fans streng voor basispion na nederlaag op Genk: “Met hem speel je geen kampioen”

Passionele Club-fans

Club Brugge is er opnieuw niet in geslaagd om punten mee te graaien uit de Luminus Arena. In een aangenaam kijkstuk namen beide ploegen elk één helft voor hun rekening: Genk de eerste, Club de tweede. 

KRC Genk schoot het best uit de startblokken, maar echt grote kansen bleven aanvankelijk uit. Op het halfuur probeerde Pozuelo dan maar om vanop afstand de bal voorbij Horvath te krullen, maar de Amerikaan ranselde het leer uit zijn doel. Enkele minuten later kwam Club opnieuw goed weg toen de Brugse goalie niet ingreep op een hoekschop en Aidoo van dichtbij over doel besloot.

Aan de overkant schoot Diaby een goeie counter dan weer te zacht op Vukovic. Even voor het rustsignaal kreeg de thuisploeg dan toch de voorsprong die het op dat moment verdiende. Malinovski krulde een vrijschop – al dan niet bewust – vanuit een scherpe hoek rechtstreeks in doel.

Wederkerend probleem

Na de pauze kregen we een veel beter Blauw-Zwart te zien. Een knappe Brugse aanval belandde voor de schoen van Dennis, maar Vukovic redde in extremis met de voet. Ook Vormer kon na een listig lobballetje van Denswil de Australische doelwachter niet verschalken. Club ging nog nadrukkelijk op zoek naar de verdiende gelijkmaker, maar de thuisploeg hield stand en verdubbelde in het slot zelfs nog de score via Samatta.

De Club-fans zagen zo een zwakke eerste helft van hun ploeg, maar een degelijke tweede periode. Voorts was een groot deel van de Blauw-Zwarte aanhang niet te spreken over het weifelende keeperswerk van Horvath. Op zijn lijn valt onze doelman niets te verwijten, maar zijn beperkte uitvoetballende vermogen en twijfels op hoge ballen komen alsmaar terug.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws