Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-fans maken zich ondanks ruime zege zorgen om match op RSCA: “Moeten we met hem naar Brussel?”

Blije Club-fans (Club Brugge - Gent)

Club Brugge heeft zondagnamiddag gedaan wat het moest doen. Het won met 4-1 van Sint-Truiden en pakt zo een knappe 33 op 39. Vormer, Denswil, Vossen en Diaby namen de Brugse doelpunten voor hun rekening.

In een evenwichtig begin was het Club Brugge dat eerst de weg naar doel vond. Vormer kapte zich mooi vrij in de zestien en trapte vervolgens staalhard binnen. Lang kon Blauw-Zwart echter niet genieten van zijn voorsprong, want twee minuten later hing Legear de bordjes weer gelijk. Doelman Hubert ging niet vrijuit bij de kopbal van de rechtsbuiten van STVV.

Voor Club het signaal om de voet op het gaspedaal te duwen. Eerst pareerde Pirard nog een dubbele poging van Dennis en Cools, maar in minuut 39 was het dan toch raak. Vormer schilderde een hoekschop op het hoofd van Denswil en zo stond de 2-1 ruststand op het scorebord.

Toch wat vraagtekens

Na de pauze kregen we al snel een nieuw spitsenduo. Diaby kwam voor Dennis, Vossen voor Wesley. De invallers lieten al snel van zich spreken. Eerst liet Vossen nog een grote kans liggen, maar vanop de stip was hij wel trefzeker. Even voorbij het uur vond Vanaken de diep lopende Diaby, die de 4-1 eindstand op het bord zette. Ivan Leko werd daardoor voor het eerst bezongen op Jan Breydel.

De Brugse aanhang kon zo de nederlaag op Genk doorspoelen met een nieuwe driepunter. Er werd echter al snel gedacht aan de match van volgende week zondag op Anderlecht, waar Blauw-Zwart al niet meer kon winnen sinds 1998. Door de weifelende tussenkomst van Hubert bij de tegengoal van Legear klinkt het nu in koor: wie staat straks in doel op Anderlecht? Een overzicht.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws