Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-fans ergeren zich ondanks driepunter tegen AA Gent dood aan één man: “Een drama”

Club-fans fuck you

Club Brugge heeft ook zijn vierde thuiswedstrijd tot een goed einde gebracht. AA Gent voetbalde na het ontslag van Hein Vanhaezebrouck bevrijd, maar kwam desondanks tekort om punten te pakken op Jan Breydel. 

Club Brugge schoot het best uit de startblokken, maar de pogingen van Limbombe en Wesley misten precisie om Kalinic te verschalken. Op het kwartier werd Blauw-Zwart dan toch beloond voor zijn aanvallende intenties. Een vrijschop van Vormer werd door Dennis binnengekopt: 1-0.

Gent was niet aangeslagen en herstelde het evenwicht. In de Sterchele minuut maakte Horvath een slippertje, waardoor Kubo de gelijkmaker in een leeg doel kon koppen. De Buffalo’s tankten vertrouwen en kwamen op het halfuur ei zo na op voorsprong, Kubo trof echter de paal. Even later moest ook Mechele redding brengen op een schot van Sylla. Na een evenwichtige eerste helft gingen we zo rusten met 1-1 op het scorebord.

Assistkoning Vormer

Na de pauze waren er kansen aan beide kanten, maar ook meer slordigheden. Een harde knal van Cools – die onderweg nog een Gents been raakte – zette Club echter opnieuw op voorsprong. De assist kwam, net zoals bij de goal van Dennis, via de voet van Vormer. Gent probeerde nog wel, maar Club hield stand en behoudt zo zijn perfect thuisrapport.

Na een zenuwachtige Slag om Vlaanderen telt Club Brugge 18 (!) punten voorsprong op de Buffalo’s. De Brugse fans kunnen de eerste Blue Army Day ooit dus op gepaste wijze vieren. Al was er ook heel wat ergernis over scheidsrechter Bart Vertenten. Een overzicht.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws