Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge praatte ook met deze trainers: “Alleen de voetbaltaal telt”

Rigaux en Leko (Westkapelle - Club Brugge)

Club Brugge koos vorige zomer voor Ivan Leko als opvolger van Michel Preud’homme, maar het is algemeen bekend dat er ook nog met een aantal andere trainers gepraat werd. Ook uit de Belgische competitie had Club nog twee andere coaches op het oog.

Tegenover RTBF bevestigt Vincent Mannaert nog eens dat er ook met Francky Dury en Felice Mazzu contact was. “Mehdi Bayat sloot echter meteen elke vorm van onderhandelingen uit, dus verder dan dat is het niet gegaan. Maar dat Mazzu een Waal is, was geen handicap: Michel was dat ook. Felice spreekt een beetje Nederlands en met Ivan Leko is de voertaal op training nu ook Engels. Het enige wat telt, is de taal van het voetbal.”

Dat Mazzu en Leko qua speelstijl wel erg verschillen, is voor Mannaert ook geen probleem. “Het DNA van Club Brugge, dat is winnen met passie, dominantie en strijd. Dat sluit geen enkele speelstijl uit, zelfs tiki-taka. De stijl van Houwaart was niet die van Broos en Happel was geen Sollied of geen Preud’homme. Wij hebben Simons en Refaelov in dezelfde ploeg. Ons publiek aanvaardt alles, op voorwaarde dat er strijd geleverd wordt.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws