Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Club Brugge en Anderlecht gaan de strijd aan om seizoensrevelatie’

Stefano Denswil (Club Brugge - Anderlecht)

Afgelopen zomer streken er maar liefst elf nieuwe gezichten neer op Jan Breydel, maar enkele transferdossiers werden ook ‘on hold’ gezet. In de winter beslist Club Brugge vervolgens of het een nieuwe poging waagt voor de interessante spelers in kwestie. 

Eén van die aantrekkelijke pistes is Ryota Morioka, de 26-jarige Japanner waarop eind augustus nog een Brugs bod van 3 miljoen euro geweigerd werd door Waasland-Beveren. Op de Freethiel konden ze de middenvelder nochtans binnenhalen voor een ‘bescheiden’ som van €275.000. Enkele maanden later is Morioka met 5 goals en 6 assists één van de absolute smaakmakers in de Jupiler Pro League.

Die goeie statistieken zijn ook Anderlecht niet ontgaan. Zo meldt Voetbalkrant dat ook Paars-Wit zijn pijlen gericht heeft op het goudhaantje van Philippe Clement & co. “Een verbeten strijd tussen de Belgische topclubs is in de maak. Morioka is hot in België, en meer en meer big in Japan. De interesse vanuit zijn thuisland neemt toe, zo kreeg Waasland-Beveren al tal van interviewaanvragen”, klinkt het.

Het is dan ook nog maar de vraag of De Leeuwen erin zullen slagen om hun spelverdeler ook na de wintertransferperiode nog aan boord te houden. Morioka zelf hoopt vooral dat hij straks met Japan naar het WK in Rusland mag trekken.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws