Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Club Brugge – Antwerp overtreft nú al vorige thuismatch tegen aartsrivaal Anderlecht’

Club-fans rookbom (Club Brugge - Anderlecht)

De laatste confrontatie tussen Club Brugge en Antwerp dateert van 8 februari 2004, toen Blauw-Zwart de ploeg met stamnummer één met een 4-0 pandoering huiswaarts stuurde. Komende zondag – oftewel 5.005 dagen later – is het opnieuw zover. De ordediensten zetten zich schrap voor de zwaarste risicomatch van het seizoen… 

Vijf dagen voor de wedstrijd staan de zenuwen al strak gespannen bij de politie van Brugge. Zo wordt er benadrukt dat supporters van Antwerp énkel via de combiregeling – een ticket met verplicht busvervoer – welkom zijn. “Op die manier laten we 850 supporters toe. Niet één extra”, verduidelijkt korpschef Dirk Van Nuffel.

De voorbije weken probeerden fans van The Great Old tickets aan te kopen in de thuisvakken, maar na een screening werden de toegangskaartjes van zo’n 200 Antwerp-aanhangers alvast geannuleerd. “Maar we krijgen signalen dat tientallen Antwerp-fans tóch van plan zijn om naar de omgeving van het Jan Breydelstadion te komen. Zij riskeren een stadionverbod en bestuurlijke aanhouding. Wij zijn in opperste paraatheid. Zeker bij provocatief gedrag zullen we niet aarzelen om in te grijpen. We willen elk risico op escalatie vermijden.”

Vuurwerk of ander ongeoorloofd materiaal

Zo weet Het Laatste Nieuws dat er heel wat maatregelen getroffen zullen worden. “Er worden zondag ‘honderden agenten’ ingezet – een exact aantal wil Van Nuffel niet vrijgeven. Maar het zijn er sowieso meer dan bij de vorige thuiswedstrijd tegen aartsrivaal Anderlecht. De Antwerpse politie komt zelfs versterking bieden.”

“De Brugse korpschef roept alle supporters op om op tijd naar het stadion te vertrekken, want aan de ingang zal iedereen streng gefouilleerd worden. Hij vreest dat supporters vuurwerk of ander ongeoorloofd materiaal zullen willen binnenbrengen. Cafés in de buurt krijgen de hele dag een verbod om dranken in glas te schenken”, klinkt het in de krant.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws