Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Boskamp twijfelt niet: ‘Anderlecht heeft revelatie aan Leko te danken’

Johan Boskamp (analist)

Club Brugge telt nog altijd 9 punten voorsprong op Anderlecht, maar volgens heel wat waarnemers zal Hein Vanhaezebrouck er eigenhandig voor zorgen dat RSCA zijn achterstand binnen de kortste keren verkleint op Blauw-Zwart. Johan Boskamp zag tijdens de 3-4 overwinning tegen KV Mechelen alvast een nieuwe sterkhouder bij Paars-Wit opstaan. Met dank aan… Ivan Leko.

Onder René Weiler kon hij lang niet altijd op een basisplaats rekenen, maar Vanhaezebrouck lijkt het wel te hebben voor Pieter Gerkens. Volgens Boskamp heeft de trainer van Club Brugge een groot aandeel in de ontwikkeling van de 22-jarige middenvelder.

“Onder Leko heeft hij zich geweldig ontwikkeld. Vorig seizoen begon Gerkens nog op de bank bij STVV, maar Leko gaf hem een basisplaats én vertrouwen. Gerkens mag hem dankbaar zijn”, klinkt het in Het Belang van Limburg.

“Vanhaezebrouck vindt hem de grootste verrassing. Mooi voor Pieter, maar het geeft wel aan dat het verschil tussen de Belgische clubs onderling kleiner is geworden. Genk (zijn ex-ploeg, nvdr) zal zich nu wel achter de oren krabben zeker?”, vraagt Boskamp zich luidop af.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws