Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Anderlecht en Vanhaezebrouck hélémaal afgemaakt: “Hij moet in een frietkot gaan werken”

Hein Vanhaezebrouck met pintje bier (Club Brugge - AA Gent)

Anderlecht werd afgelopen woensdag door velen geprijsd omwille van zijn eerste helft tegen PSG. “RSCA heeft zijn DNA terug dankzij Hein Vanhaezebrouck”, klonk het her en der. Feit is wel dat Paars-Wit na drie speeldagen in de Champions League nog altijd 0 punten op de teller heeft staan en dat het voorlopig dus niet beter doet dan Club Brugge vorig seizoen. Bij onze noorderburen haalt Het Nieuwsblad-columnist Nico Dijkshoorn zijn scherpe pen boven om Vanhaezebrouck & co met de grond gelijk te maken.

“In een gedetailleerd verslag lees ik gruwelijke zinnen. ‘Vooraf had Vanhaezebrouck zijn spelers gewaarschuwd: Iedereen wil het truitje van Neymar, maar die geeft het niet aan eender wie, en zeker niet aan een loser.’ Daar zou ik aan willen toevoegen: een loser die zijn spelers probeert te motiveren met het shirtje van een tegenstander, moet in een frietkot gaan werken.”

“Ik meld het maar even: ik ben beschikbaar als coach van Anderlecht. Als ze nu een vogel voor de groep hebben staan die probeert te motiveren door de tegenstander heilig te verklaren, dan kan zelfs ik een verbetering zijn. Ik zou het anders hebben aangepakt. Ik zou vlak voor de wedstrijd dit hebben gezegd: De speler die na de wedstrijd shirtjes ruilt, kan vertrekken. Het is geen kinder­serie, we zijn hier aan het voetballen. We verdienen ons brood. Wie Neymar vanavond behandelt als een popster krijgt op zijn kloten en kan vertrekken.”

“Wat is er in godsnaam aan de hand met Anderlecht? Waarom gedragen de spelers van een legendarische club, een vereniging die landgenoot Jan Mulder doet huilen als alleen de naam valt, zich als goedkope groupies. Spelers en coach Hein Vanhaezebrouck bezorgden Anderlecht meteen na de wedstrijd de uitstraling van een armoedige provincieclub. Zij gingen na de wedstrijd nog eens op de knieën. Als je dat als coach toestaat – nee, zelfs stimuleert, dan verneder je je eigen club.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws