Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Alsnog zware rellen na Club – Antwerp: “De hel barstte los” en “Auto in brand gestoken”

Club-fans met pyro

De Brugse politie bereidde zich met honderden agenten, twee sproeiwagens, patrouilles met paarden en een helikopter voor op het ergste, maar tijdens Club Brugge – Antwerp was er van rellen geen sprake. Pas na afloop van de wedstrijd ontaardde de boel. Een overzicht.

Vlak na de match probeerden enkele Club-fans, waaronder bevriende ADO Den Haag-supporters, in het bezoekersvak te geraken. Daardoor kwam er wat duw- en trekwerk aan te pas. “Twee stewards en een politieman zijn daarbij ten val gekomen. Ze raakten lichtgewond. Alle amokmakers zullen geïdentificeerd worden”, vertelt korpschef Dirk Van Nuffel daarover aan Het Laatste Nieuws.

Daar bleef het echter niet bij. “De hel barstte rond 17.30 uur los. Diverse cafés moesten verplicht de deuren sluiten. Auto’s werden geprobeerd in brand te steken, talloze huizen werden zwaar beschadigd. Het zijn supporters van het Nederlandse ADO Den Haag die voor de meeste ellende zorgden.” Intussen zou de situatie wel onder controle zijn. “Alle relschoppers zijn overgebracht naar de politiekantoren. Onze Nederlandse collega’s zullen op de hoogte gebracht worden.”

Driewieler in brand gestoken

Ook op de Olympialaan zouden er incidenten plaatsgevonden hebben. “Het ging om een vechtpartij en confrontatie met de politie in de buurt van het stadion”, weet Het Nieuwsblad. “De immense politiemacht gebruikte traangas om de hooligans te bedwingen, uiteindelijk werden er minstens 120 supporters opgepakt.”

Karl Vannieuwkerke kwam tot slot met nog wat extra info: “Aan de Platse is er naar verluidt een auto in brand gestoken, vermijd dus die omgeving”, klonk het in de studio van PlaySports. Volgens onze informatie gaat het echter om een driewieler, een klein rood ‘autootje’ van Schoenmakerij Peter en Kousenboetiek Ingeborg.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws