Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

AA Gent wil Club-icoon aanstellen als hoofdcoach: “Een schitterend iemand”

Ghelamco Arena 's avonds (AA Gent)

Sinds Hein Vanhaezebrouck de deur in de Ghelamco Arena achter zich dichttrok, is AA Gent op zoek naar een nieuwe trainer. Interim-coaches Peter Balette en Bernd Thijs hoeven immers niet te hopen op een functie als hoofdcoach. Intussen is er een opvallende naam opgedoken als mogelijke T1 van de Buffalo’s.

Als HR-professional heeft voorzitter Ivan De Witte het dossier voor de opvolger van Vanhaezebrouck voor zijn rekening genomen. “We zijn bezig met het samenstellen van een long- en shortlist en we hebben al enkele gesprekken achter de rug. Maar het is nog te vroeg voor concreet resultaat”, klinkt het enigszins voorzichtig.

Volgens Het Nieuwsblad denkt AA Gent echter aan Club-icoon Gert Verheyen, die al een tijdje indruk maakt als bondscoach van de Belgische U19. De man die 415 matchen voor Blauw-Zwart voetbalde staat immers voor attractief voetbal en past perfect binnen het profiel van een jonge, ambitieuze trainer.

Het juiste project

De gewezen aanvaller hield tot dusver wel altijd de boot af om ergens aan de slag te gaan als clubcoach. “Hij heeft inderdaad altijd gezegd dat het niet 100% zijn ambitie was”, weet ook De Witte. “Maar Gert Verheyen is natuurlijk wel een schitterend iemand”, zwaait de Gentse voorzitter met lof.

Begin dit jaar weigerde onze ex-speler nog een job bij een niet nader genoemde eersteklasser. “Een Belgische club belde me op met de vraag of de post van T1 me zou interesseren. Ik kan me voorstellen dat tien andere coaches hetzelfde telefoontje kregen, maar ik heb geantwoord: op dit moment niet”, vertelde Verheyen daarover aan La Dernière Heure. “Maar als het juiste project zich aandient, overweeg ik om ooit hoofdtrainer te worden”, voegde hij eraan toe.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws