Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vormer is duidelijk over uitschuiver tegen AEK: “Dan pas is vroege Europese uitschakeling verteerd”

Ruud Vormer viert (Club Brugge - Standard)

Een perfect rapport in de Jupiler Pro League, maar ook een Europese optater van jewelste. Ziehier de samenvatting van het seizoen van Club Brugge tot dusver. Hoog tijd voor de ongezouten mening van Ruud Vormer.

Sinds hij de aanvoerdersband rond zijn arm kreeg, hoopt Vormer nóg belangrijker te worden voor Blauw-Zwart. “Ik leg mezelf wel wat meer druk om te presteren, terwijl ik dat eigenlijk niet hoef te doen. Je zag ook dat mijn eerste twee maanden niet goed waren, daar ben ik eerlijk in. Maar ik speel dan ook wat op een andere positie. Rechtsmidden, rechtsbuiten… Daar moet ik aan wennen.”

“Nu, ik heb de voorbije drie jaar goed gespeeld.” En dat geeft de 29-jarige Nederlander dan ook het recht om zijn medespelers op hun plichten te wijzen. “Dat deed ik altijd al. Als het moet, zal ik ploegmaats wel onder hun kl*ten geven. Want als iemand niet loopt, spelen ze ook met mijn winstpremies, hé.”

Gemakkelijke vraag

Zo heeft onze kapitein het nog altijd moeilijk met de Europese uitschakeling tegen AEK. “Er was wel wat oplapwerk nadien. Iedereen was down, ikzelf ook. Tegen Standard was het daarna niet top, maar gelukkig werd het wel 4-0. Ik heb nog nooit zo’n vroege uitschakeling meegemaakt. Ik had het er heel moeilijk mee. Vooral omdat het tegen – met alle respect – AEK Athene was. Basaksehir, oké, dat was een goed elftal. Die hebben nog bijna Sevilla uitgeschakeld in de volgende ronde”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

“Weet je, voor die match had ik zó’n goed gevoel. We hébben de kwaliteiten, alleen deden we er niets mee. Het voetbal was niet goed, maar dat kwam ook omdat we af en toe niet goed stonden. Pijnlijk. Wanneer de Europese uitschakeling verteerd zal zijn? Gemakkelijke vraag. Als we kampioen worden. We moeten doorgaan op die 15 op 15. Het zou mooi zijn als we voldoende voorsprong zouden hebben, vóór we aan de Play-Offs beginnen. De beker is nu ook een must. Als je die pakt, ben je meteen zeker van Europees voetbal. Dan heb je al die voorrondes niet meer.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws