Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vanaken én Refaelov samen in de ploeg? Zo kan het volgens Leko

Vanaken en Wesley vieren (Club Brugge - Standard)

Op  puur voetballend vlak zijn Hans Vanaken en Lior Refaelov misschien wel de twee beste spelers van Club Brugge, maar Ivan Leko is er nog niet in geslaagd om de twee samen te laten functioneren. In het begin van het seizoen zat Vanaken op de bank toen Leko 3-4-3 speelde, terwijl de switch naar 3-5-2 betekende dat de spelmaker de plaats van Rafa innam.

Maar Leko heeft wel degelijk een plannetje om de twee samen in de ploeg te krijgen. “Een 4-4-2 met een ruit op het middenveld – Nakamba voor de defensie, Vanaken en Vormer daar schuin voor, en Rafa in een soort nummer 10-positie”, legt de coach uit in Het Laatste Nieuws.

“Maar daar zijn we nog lang niet klaar voor. Ik heb zo de laatste tien minuten gespeeld in Moeskroen – met Clasie op de plaats van Nakamba -, maar je zag dat we er niet op getraind hadden, dat er geen automatismen waren. Dan reken je éigenlijk louter op een individuele actie, en daar houd ik niet van.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws