Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Van der Elst legt uit waarom Decarli mogelijk een complete miscast is

Saulo Decarli (Club Brugge - Standard)

Saulo Decarli heeft in zijn eerste twee wedstrijden voor Club Brugge geen indruk kunnen maken. Integendeel zelfs, op Moeskroen moest de 25-jarige Zwitser al heel wat kritiek slikken. Marc Degryse en Franky Van der Elst analyseren.

“In de tweede helft was Decarli gewoon rampzalig”, oordeelt Degryse in Extra Time. “Hij kreeg alle tijd en ruimte om een ploegmaat te zoeken, maar het lukte meestal niet. Natuurlijk liet Moeskroen hem altijd vrij. Ze wisten dat ze de bal toch meteen terugkregen.”

“Tijdens zijn eerste wedstrijd tegen Standard had ik al mijn bedenkingen”, vervolgt de analist. “Daarnaast heb je ook nog Brandon Mechele, ook niet meteen de beste in het uitvoetballen. Enkel Stefano Denswil is in staat om van achteruit de opbouw te verzorgen.”

Zeker niet geslaagd

Ook Van der Elst stelt zich serieuze vragen bij de nieuwe centrale verdediger van Blauw-Zwart. “Decarli gaf in een interview aan dat hij eigenlijk geen speler is voor een driemansdefensie. Dat hij bij Braunschweig gewoon was van met vier achteraan te spelen en dat hij dat ook liever doet.”

“Dus hoopte Decarli om in die driemansverdediging de rechtse te mogen zijn, omdat dat zijn beste voet is. Maar geslaagd was zijn aantreden op Moeskroen zeker niet…” Nochtans is Ivan Leko grote fan van een systeem met drie spelers achterin.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws