Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Van bankzitter tot onmisbare pion… Zo knokte Hans Vanaken zich in de ploeg bij Club Brugge

Vanaken en Wesley (Club Brugge - Standard)

Zijn beste doelpoging spatte uiteen op de buitenkant van de paal, maar Hans Vanaken dirigeerde Club Brugge zondagavond naar een verdiende 1-2 overwinning op bezoek bij Sporting Charleroi. In geen tijd heeft de 25-jarige Limburger zich helemaal in de gratie van trainer Ivan Leko gespeeld.

“Je moet als ploeg top zijn om op Mambourg iets te kunnen pakken”, beseft Vanaken op de officiële webstek van Blauw-Zwart. “Maar we hadden een goed plan bedacht en hebben dat perfect uitgevoerd. We hebben zowel bij balverlies als balbezit goeie dingen laten zien. In andere matchen kwamen we vaak op voorsprong, maar bleef het daarna een beetje hangen.”

“Charleroi is fysiek heel sterk, maar het was aan ons om daar tegenin te gaan en ons mannetje te staan. Ik denk dat we dat heel goed gedaan hebben. Het stond goed in het middenveld en van daaruit konden we de omschakeling maken. We hebben een aantal mooie kansen gehad, terwijl Charleroi niet zoveel kansen heeft gecreëerd. Al bij al denk ik dat we hier verdienden te winnen.”

In het begin van het seizoen zat Vanaken meermaals op de bank, maar intussen verwijst Leko naar hem als ‘één van zijn beste spelers’. “Iedereen wil uiteraard altijd spelen, maar na enkele weken heb ik mij dankzij goede prestaties op training toch in de ploeg geknokt. Sindsdien loopt het goed, dus ik kan alleen maar tevreden zijn. De coach predikt aanvallend voetbal en als speler is het fijn om zo te kunnen spelen. Het is de bedoeling om hierop verder te bouwen. Als we nog sterker kunnen worden, dan denk ik dat we een mooi seizoen tegemoet gaan.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws