Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Sonck duidt Bruggeling aan die niet past in 3-5-2-formatie van Leko

Limbombe en Diaby (Club Brugge - Standard)

Club Brugge evolueerde dit seizoen van een 4-3-3 naar een 3-4-3 en recent naar een 3-5-2 opstelling. Toch is lang niet iedereen ervan overtuigd dat Blauw-Zwart best in die formatie voor de dag komt. Zo stelt Wesley Sonck zich onder andere vragen bij de rol van Anthony Limbombe.

Onze ex-aanvaller is van mening dat de 23-jarige vleugelspits niet helemaal tot zijn recht komt in het systeem dat Leko op Moeskroen hanteerde. “Cools gaat op rechts in balverlies meer denken hoe hij de verdedigers kan helpen, maar Limbombe – die offensief ingesteld is – vergeet al eens zijn defensieve taken”, oordeelt Sonck in Extra Time.

“Door zijn defensieve taken heeft Limbombe geen lucht meer voor de aanval. Normaal gezien gaat hij heel vlot buitenom voorbij zijn man, maar dat gebeurde maar één keer in de tweede helft (bij de goeie kopkans van Diaby, nvdr). Als je alleen op de flank speelt, moet je dat fysiek aankunnen. Of het moet zijn dat je Limbombe alleen offensief uitspeelt en Cools altijd in die verdediging terugkomt”, besluit Sonck.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws