Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Slechte fysieke tests?” Rotariu geeft voor het eerst zijn versie van de feiten

Dorin Rotariu (Club Brugge - AZ)

Eén ding is zeker: Club-huurling Dorin Rotariu zal vanavond niét opdraven tegen Club Brugge. Tenzij Moeskroen 400.000 euro op overschot heeft. “Mag ik die 400.000 euro ­eigenlijk zelf betalen? Ik kan nog altijd een bank overvallen”, grapt de 22-jarige flankaanvaller. Maar waarom kreeg hij dit seizoen geen kans onder trainer Ivan Leko? De Roemeen reageert.

“Het is gewoon allemaal wat vreemd”, opent Rotariu in Het Nieuwsblad. “Ik heb nog nooit van zo’n constructie gehoord, betalen voor één match van een huurling. Het is echt spijtig dat ik niet kan meedoen. Niet ­zozeer omdat ik mij wil tonen aan Club Brugge, maar wel ­omdat ik zo snel mogelijk wil beginnen. Ik wil eindelijk eens een officiële match spelen.”

Op Jan Breydel kwam hij in voetbalseizoen 2017-2018 immers nog geen enkele officiële minuut in actie. Naar verluidt omdat Rotariu zich niet aan zijn individuele trainingsschema had gehouden en hij daardoor slechte fysieke tests liet optekenen. “Ik heb in de zomer alles ­gedaan wat mijn programma heeft voorgeschreven”, pareert de vleugelspits. “Maar op de dag van de testen had ik last van mijn maag. Ik voelde me duizelig en ik had gezegd dat ik de proeven niet aan 100% kon uitvoeren. Daardoor was de uitslag niet zo goed. Als die ­testen twee dagen later hadden plaatsgevonden, dan waren ze een pak beter geweest. Nog niet perfect, maar beter.”

Geen enkele keer met hem gesproken

Desondanks is Rotariu niet rancuneus ten opzichte van Blauw-Zwart. “Ik neem bij Club Brugge niemand iets kwalijk, maar het stoort me wel dat ik zo laat op de hoogte werd gebracht van mijn situatie. Met de trainer heb ik geen enkele keer gesproken. Geen enkele. Ik wist dat ik de eerste weken ging missen omdat ik nog verplichtingen had met Roemenië, maar ik had wel gehoopt om toch één keer een echte kans te krijgen. Die is er nooit gekomen.”

“Niemand legde me ook uit waarom ik steeds naast de selectie viel, waardoor ik bleef hopen op een kans. Op het einde van de transferperiode had ik dan toch een gesprek met Vincent Mannaert waarin duidelijk werd dat ik niet veel aan spelen zou toekomen. Ik moest nog snel een andere ploeg zoeken. Op mijn leeftijd moet je spelen, hè. Ik kon het risico niet lopen om mijn plaats bij Roemenië helemaal te verliezen”, besluit de jonge winger.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws