Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Pro League reageert op ‘speciale’ huurdeals van Coopman, Rotariu, Perbet en Acolatse

Dorin Rotariu (Club Brugge - Charleroi)

Club Brugge moest de voorbije weken heel wat kritiek slikken omdat het speciale clausules in zijn huurovereenkomsten laat opnemen. Als Sander Coopman (Zulte Waregem), Dorin Rotariu (Moeskroen), Jérémy Perbet (KV Kortrijk) en Elton Acolatse (Sint-Truiden) in actie willen komen tegen hun moederclub, staat daar een serieuze financiële compensatie tegenover. De Pro League tempert echter de kritiek.

Volgens Het Laatste Nieuws handelt Club Brugge volgens de reglementen en moeten ze dan ook geen straf vrezen op Jan Breydel. “Het is een constructie die niet tegen de regels indruist, ook al omdat er eigenlijk geen ‘speelverbod’ wordt opgelegd. Voorlopig staat dat item ook nog altijd niet ter discussie bij de Pro League, al zou daar naar verluidt wel eens verandering in kunnen komen”, klinkt het.

Eerder had Pierre François, CEO van de Pro League, al aangegeven dat er géén klachten zijn binnengekomen over de overeenkomsten in kwestie. Zolang dat niet gebeurt, ziet hij niet meteen een reden om de reglementen aan te passen. Tot slot willen we nog meegeven dat de kans erg klein is dat Zulte Waregem, Moeskroen, KV Kortrijk en Sint-Truiden bereid zijn om de financiële compensatie te betalen om de betreffende speler op te stellen tegen Blauw-Zwart.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws