Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme: “Hij liet bij mij alle spelers rond hem beter renderen”

Michel Preud'homme gelukkig

Het is nog altijd maar vier maanden geleden dat Michel Preud’homme zijn afscheid bij Club Brugge aankondigde, maar ondertussen is er toch al veel veranderd in het Jan Breydelstadion. Ivan Leko introduceerde niet alleen een nieuw spelsysteem, enkele vaste waarden van de voorbije seizoenen zijn ook naar het achterplan verdwenen.

Zo is er bijvoorbeeld helemaal geen sprake meer van Ludovic Butelle. De Fransman verdween in de laatste matchen onder Preud’homme al uit de ploeg, al was dat toch met lichte tegenzin. “Eind vorig seizoen vroeg Vincent of ik Horvath niet een kans moest geven. En toch heb ik Butelle pas helemaal op het laatst uit de ploeg gehaald, omdat ik iemand ben die zeer loyaal is aan spelers waarmee ik prijzen heb ­gewonnen”, zegt Preud’homme daarover in Het Laatste Nieuws.

Ook Timmy Simons zette een stapje achteruit. Preud’homme hield tot het laatste moment vast aan zijn 40-jarige captain. “Simons is nu eenmaal een tactisch genie – hij liet bij mij alle spelers rond hem beter renderen. Als Timmy wil, kan hij een zeer goede trainer zijn, ­later.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws