Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme heeft duidelijke reden om Vanhaezebrouck niét op te volgen bij AA Gent

Michel Preud'homme met brede glimlach

Club Brugge speelde afgelopen zaterdag geen goeie wedstrijd op Moeskroen, maar Blauw-Zwart pakte wel 15 op 18. Bij quasi alle andere Belgische topclubs rommelt het nog veel harder. Neem nu AA Gent, dat slechts 3 puntjes wist te sprokkelen in zijn eerste 6 matchen. En dat terwijl het Gentse bestuur zich voor het seizoen van start ging nadrukkelijk had uitgesproken als titelkandidaat. 

In de Ghelamco Arena zou voorzitter Ivan De Witte stilaan beginnen twijfelen aan Hein Vanhaezebrouck. Volgens journalist François Colin denken de Buffalo’s al een tijdje na over een eventuele opvolger. “Het bestuur had al vóór de match tegen Racing Genk contact met Michel Preud’homme, maar die bedankte feestelijk voor het aanbod”, klinkt het bij De Witte Duivel.

“Wat valt er in de Ghelamco Arena te bewijzen na de voorbije jaren? Bovendien is hij in Bordeaux nog niet vergeten hoe hij als trainer van Club Brugge in Gent werd ontvangen”, besluit Colin. De supporters van AA Gent namen MPH immers geregeld op de korrel met spreekkoren als “Allez Michel, chante avec nous”. En dat terwijl Preud’homme de Buffalo’s in 2010 de eerste bekerwinst sinds 1984 bezorgde.

Komt daar nog eens bij dat onze gewezen succescoach nog volop geniet van zijn sabbatjaar. Enkel de functie van bondscoach bij de Rode Duivels lijkt Preud’homme op dit moment op andere gedachten te kunnen brengen. Maar Roberto Martínez blijft ongetwijfeld minstens tot na het WK in Rusland aan het roer staan als T1.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws