Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme heeft duidelijke mening over driemansverdediging Leko

Michel Preud'homme schreeuwt

In zijn eerste weken als trainer van Club Brugge kreeg Ivan Leko heel wat kritiek te slikken. Onder meer zijn beslissing om met drie achterin te spelen werd aanvankelijk niet gesmaakt door veel analisten. De resultaten gaven de trainer echter al snel gelijk.

Michel Preud’homme vond het echter van in het begin al een goede keuze. “Zijn driemansachterhoede… “Blablabla van de media, zoals altijd… – wat ben ik blij dat ik dáár vanaf ben; (zucht) ik krijg al meteen weer koppijn (lacht)”, zegt de ex-trainer in Het Laatste Nieuws.

“Luister, toen ik trainer werd van Club Brugge stelde ik vast dat iedereen in België, op Hein (Vanhaezebrouck, red.) na, 4-3-3 speelde. Al in mijn eerste seizoen varieerde ik met een 3-4-3, zoals Gent. De reden is heel eenvoudig: een systeem met drie achterin verplicht elke tegenstander die 4-3-3 speelt om zich aan te passen – als je dat niét doet, loop je negentig minuten achter de bal.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws