Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Op deze manier zorgde Leko voor de exit van Coopman bij Club: “Toen stond mijn besluit vast”

Sander Coopman in actie

Sander Coopman rijgt momenteel de goeie prestaties aan elkaar bij Zulte Waregem, maar is nog altijd een speler van Club Brugge. Op Jan Breydel geloven ze ook nog altijd in de 22-jarige middenvelder, getuige daarvan zijn contract tot 2020. Maar waarom koos één van de smaakmakers van de Jupiler Pro League opnieuw voor een avontuur bij Essevee?

“Vincent Mannaert verzekerde me dat ik mocht blijven en dat ik wel mijn matchen zou spelen, maar vroeg me ook wat ik zelf het liefst wilde”, doet Coopman zijn verhaal in Het Nieuwsblad. “We kwamen samen tot een soort stappenplan: opnieuw een uitleenbeurt – nog een jaar bevestigen – en dan terug naar Brugge. Lukt dat niet, ook goed, maar ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik ook dat niveau aankan. Al zie ik ook wel dat weinig tot geen uitgeleende spelers daarna toch basisspeler worden bij Club.”

Het Regenboogstadion is immers Jan Breydel niet. “De concurrentie is er veel groter, dat is zeker. Maar als ik zie dat ze dan gasten aantrekken van 18, 19 jaar dan denk ik toch: De beloften zijn toch even goed? Ik heb er al veel zien toekomen die geen minuut met de A-ploeg hebben gespeeld.” Al was dat niet het directe motief voor zijn tweede opeenvolgende uitleenbeurt.

Ik heb drie dagen gewacht…

“Weet je, assistent-trainer Rudi Cossey en Vincent Mannaert zeiden me dat de hoofdtrainer heel tevreden was. Maar ik had dat al meer gehoord. En dus vroeg ik of Leko mij dat niet eens zelf kon zeggen? ‘We vragen het hem…’ Ik heb drie dagen gewacht. En toen was mijn besluit genomen. Terug naar Zulte Waregem, met een coach die in mij gelooft en waar ik eindelijk een keer een seizoen niet van nul moest beginnen.”

“Een tweede uitleenbeurt als een soort herexamen, ja. Alles of niets. Maar plots wilde Antwerp betalen wat Club vroeg en ik moest ik er gaan praten. Ik zei er eerlijk: Mijn voorkeur gaat naar Zulte Waregem. Mee de Europa League in, die we toch samen hadden afgedwongen”, besluit Coopman.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws