Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

OFFICIEEL: Trainer die Club-huurling vertrouwen geeft, moet opkrassen

Gedoz - Butelle - Van Rhijn - Mechele - Cools - Pina - Wesley - Claudemir - Refaelov - Denswil - Bolingoli (Club Brugge - Kopenhagen)

Door een te ruime spelerskern nam Club Brugge tijdens de zomermercato afscheid van heel wat manschappen. Elf spelers trokken de deur in Jan Breydel definitief achter zich dicht, terwijl acht anderen op huurbasis op zoek gingen naar meer speelgelegenheid. Wat Tomás Pina betreft, is dat laatste alvast aan het lukken. 

Vorige zomer werd Pina binnengehaald als dé opvolger van Timmy Simons, maar mede door blessures kon hij zich nooit doorzetten bij Blauw-Zwart. Uiteindelijk zou de 29-jarige Spanjaard zelfs maar 318 competitieminuten bij Club verzamelen.

Na vier matchen in de Primera División staat de teller van de Brugse huurling bij Deportivo Alavés al op 300 minuten. Enkel in de eerste match tegen Leganés moest Pina tevreden zijn met een invalbeurt van een half uur, maar tegen FC Barcelona, Celta de Vigo en Villarreal stond hij steevast 90 minuten tussen de lijnen.

Enig nadeel voor de ervaren middenvelder: Deportivo Alavés telt na vier speeldagen nog altijd 0 punten en kon ook nog niet scoren, hetgeen het ontslag van trainer Luis Zubeldia inluidde. De Argentijnse coach geloofde nochtans erg in de kwaliteiten van de Bruggeling. Afwachten of zijn opvolger er hetzelfde over denkt…

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws