Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mannaert blikt terug op zomermercato van Club Brugge: “Een uitzondering”

Vincent Mannaert (Club Brugge)

Club Brugge heeft een drukke zomermercato achter de rug. In alle geledingen van de club vonden er de nodige veranderingen plaats. Zo volgde Ivan Leko Michel Preud’homme op, kwamen er enkele nieuwe trainers en ook 11 nieuwe spelers op Jan Breydel. Vincent Mannaert analyseert.

“Onze balans is positief en dat is al jaren het geval. Dat is eigen aan het Belgische voetbal: we zijn een markt die meer verkoopt dan inkoopt. We leiden spelers op en de grotere competities komen hen dan bij ons weghalen”, vertelt onze algemeen manager in De Ochtend op Radio 1.

Niet alle deals pakten echter even goed uit. Zo werd Jérémy Perbet op 1 juli binnengehaald en trok hij nog geen maand later al op uitleenbasis naar KV Kortrijk. “Hij is een uitzondering geweest. Diaby en Wesley waren geblesseerd en waren uiteindelijk sneller fit dan verwacht. Jérémy zou minder spelen en gaf zelf aan dat hij wou vertrekken.”

Heel wat betrokkenen pleiten voor een kortere mercato, tot bijvoorbeeld 31 juli. Ook onze CEO kan zich daarin vinden. “Ik ben er zelf voorstander van. Dat valt ongeveer samen met het begin van de competitie en dat vind ik goed. Je hebt het gevoel dat de competitie, 4 weken na de start, nu pas echt kan beginnen met een definitieve kern. Al volgt er in januari al opnieuw een transferperiode. Maar ik ben voorstander om deze periode in te korten.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws