Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko weet waarom Club op Moeskroen verloor: “Ik ben niet blind, hé”

Rigaux en Leko (Westkapelle - Club Brugge)

Ivan Leko wilde van de interlandonderbreking gebruikmaken om intensief te trainen op zijn 3-5-2-systeem, maar op Le Canonnier bleef de Kroatische coach op zijn honger zitten. Achterin gaf Club twee doelpunten weg en ontbrak het aan zuivere opbouw, op het middenveld was de balcirculatie te laag en voorin was er geen efficiëntie. 

“15 op 18, Standard verslaan met 4-0, winnen in Lokeren, Kortrijk en Waregem: dat zijn toch goede resultaten”, opent Leko zijn analyse. “Maar ik ben als trainer iemand die kritisch is, die topvoetbal wil zien. Maar daarvoor moet je in de eerste plaats hard werken en heb je tijd nodig. Zeker met zo’n jonge ploeg. Vertrouwen hebben in wat je doet ook. En geloof dat die progressie er wel zal komen.”

Die progressie is volgens Het Laatste Nieuws vooral achteraan hoognodig. Enerzijds wordt Poulain gemist, anderzijds mis je met centrale verdedigers als Mechele en Decarli voetballend vermogen. “We weten perfect wat voor soort verdedigers we in huis hebben en daarom trainen we hard op die opbouw van achteruit. We willen aanvallend denken en dat is niet gemakkelijk voor hen. Ze willen beter worden, maar dan heb je de tijd nodig om beter te worden. Dat is een werkpunt. Ik ben niet blind, hé.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws