Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko legt uit waarom hij de boel omgooide: “Ik had die profielen niet”

Ivan Leko (Club Brugge - AZ)

Ivan Leko moest in het begin van het seizoen heel wat kritiek slikken omwille van enkele tactische keuzes. Zo gooide hij het succesrecept van Michel Preud’homme radicaal om en begon hij aan het seizoen in een 3-4-3. Nochtans was dat aanvankelijk niet de bedoeling.

“Mijn eerste idee was om 4-3-3 te spelen, met één defensieve middenvelder, Nakamba, en Vormer en Vanaken ervoor. Maar al snel begreep ik dat Nakamba Simons niet is, en Vormer is Claudemir niet. Ik had de profielen niet om een 4-3-3 te spelen zoals onder Michel”, legt Leko uit in Het Laatste Nieuws.

Enkel tegen AEK keerde Leko nog eens terug naar 4-3-3, met de uitschakeling als gevolg. “Omdat ik vind dat spelers zich comfortabel moeten voelen in hoe een ploeg functioneert. In de aanloop naar de match in Athene bleek zowel uit enkele individuele gesprekken als uit een groepsgesprek dat de jongens verwezen naar de topwedstrijden onder Michel waarbij in een 4-3-3 heel vaak succes werd gehaald – ‘Wij geloven hierin, coach.’ Maar ik was niet overtuigd dat we in de huidige kern wel de juiste profielen hadden…”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws