Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko is heel duidelijk: “Dáárom zit Refaelov op de bank”

Lior Refaelov (Club Brugge - Zulte Waregem)

Na een sterk seizoensbegin verdween Lior Refaelov naar de bank en daar zit de Israëliër ondertussen al een week of zes geparkeerd. Hij heeft het daar duidelijk moeilijk mee en liet al enkele keren openlijk zijn onvrede blijken. Maar Ivan Leko houdt voet bij stuk.

De trainer heeft immers zijn redenen om Refaelov op de bank te zetten en speelt in Het Laatste Nieuws open kaart. “Na de wedstrijd in Eupen heb ik Rafa bij mij geroepen: ‘In dít systeem ben je aanvallend mijn beste speler. Maar de ploeg heeft geen evenwicht. Ik moet tactisch compenseren, en jij bent het slachtoffer.’ Rafa was niet gelukkig, maar ik hoop dat hij mijn uitleg respecteert”, klinkt het.

De Kroaat legt ook haarfijn uit waar het fout liep. “Omdat ‘Rafa’ als hangende rechtsbuiten en Dennis als hangende linksbuiten in die 3-4-3 té weinig inzakten bij balverlies, werden Vormer en Nakamba centraal aan hun lot overgelaten en hadden we geen compact blok meer. Ik moest Vormer en Nakamba een extra middenvelder geven. Op die manier kwam Vanaken in de ploeg en werd Rafa het slachtoffer.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws