Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ingrijpende verandering in JPL is slecht nieuws voor Club Brugge

Club-spelers vieren (Club Brugge - Standard)

De Pro League is van plan om een drastische wijziging door te voeren in de Belgische competitie. De bedoeling is dat clubs uit de Jupiler Pro League geen spelers meer kunnen verhuren aan reeksgenoten.

De Pro League wil zich met die regel spiegelen aan een voorstel van UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin. Die wil dat de kernen van de Europese topclubs kleiner worden, zodat er meer plaats is voor eigen jeugdspelers.

Clubs uit 1A zouden geen spelers meer aan andere 1A-clubs mogen verhuren. Het verhuren van spelers aan clubs uit de lagere reeksen zou wél nog toegestaan zijn.

Slecht nieuws voor Club Brugge, want Blauw-Zwart verhuurt ook dit seizoen verschillende spelers aan andere clubs uit de Jupiler Pro League. Denk maar aan Jérémy Perbet (Kortrijk), Dorin Rotariu (Moeskroen), Elton Acolatse (STVV) en Sander Coopman (Zulte Waregem). Als de nieuwe regel er effectief komt, zal dat niet meer mogelijk zijn.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws