Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Ik wou koste wat het kost naar Club Brugge”

FCB Tifo (Club Brugge - Anderlecht)

Club Brugge heeft een erg drukke transferzomer achter de rug. Blauw-Zwart verwelkomde met Ivan Leko een nieuwe trainer en dan streken er ook nog eens elf nieuwe spelers neer op Jan Breydel. Een dikke week voor het verstrijken van de transferdeadline kwam Saulo Decarli naar de Belgische vicekampioen. En de 25-jarige verdediger heeft duidelijk veel zin in zijn nieuwe avontuur.

Tegen Standard kende Decarli niet eens alle namen van zijn ploegmaats, maar liet hij toch al een behoorlijke indruk achter. Maar wie is die onbekende Zwitser nu eigenlijk en hoe zag zijn carrière er tot dusver uit? “Op mijn achttiende speelde ik voor Locarno, de professionele club uit mijn kleine dorp en dat betekende voor mij al de wereld. Sindsdien heb ik elke dag gewerkt om beter te worden, om groter te mogen dromen.”

“Uiteindelijk verhuisde ik naar Livorno, waar we van de Serie B naar de Serie A promoveerden. Voor mij kwam die stap toen te vroeg en ik werd eerst uitgeleend (aan Avellino, nvdr). Vervolgens tekende ik in 2014 voor vijf seizoenen bij Braunschweig. Ik heb er een mooie tijd gekend, altijd gespeeld, maar het was tijd voor iets beter.”

En toen klopten Vincent Mannaert & co aan… “Er waren wel veel gesprekken met Bundesligaclubs, maar verder dan dat kwam het helaas nooit. Zodra ik de naam Club Brugge hoorde vallen, wist ik genoeg. Dit was mijn kans, dit was hét moment. Ik wou koste wat het kost naar die club. Eindelijk de stap maken waar ik jaren op gewacht heb”, besluit Decarli in Het Laatste Nieuws. Zijn volgende droom is de nationale ploeg en dat wil hij bereiken door uit te blinken op zijn favoriete positie.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws