Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Gaat Leko Anderlecht-trainer Weiler achterna? “Experiment à la Kums”

Ivan Leko geeft aanwijzingen (Club Brugge - Standard)

De geliefkoosde driemansdefensie van Ivan Leko draait nog altijd niet zoals de Kroaat zou willen. In het seizoensbegin wrong het schoentje wel vaker achteraan, met een stroeve opbouw tot gevolg. Tegen KV Mechelen moet het voetbal beter en zijn ook de drie punten een must… 

Om in defensief opzicht meer voetballend vermogen te hebben, overweegt Leko een experiment als dat van René Weiler met Sven Kums centraal achterin bij Anderlecht. “Dat kan zeker, ja. We willen voetballen van achteruit en onze verdedigers uitdagen om offensief te denken. Dan kan het zeker dat ik een vleugelback of een centrale middenvelder achterin plaats.”

Eén van de namen die daarvoor in aanmerking komt, is Jordy Clasie. Al moet de 26-jarige verdedigende middenvelder wel nog eerst helemaal fit geraken. “Zijn conditie is nog niet top, maar daar wordt aan gewerkt. Iemand met zijn kwaliteiten hebben we echt nodig, dus hopelijk komt dat snel. We zijn een topclub en dus hebben we vier, vijf goeie spelers nodig voor de drie posities op het middenveld”, besluit Leko in Het Laatste Nieuws.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws