Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ethan Horvath reageert op de kritiek die hij de laatste weken te verduren krijgt

Mechele en Horvath (Club Brugge - Standard)

Op speeldag 7 van de Play-Offs van vorig seizoen schoof Michel Preud’homme Ludovic Butelle aan de kant voor Ethan Horvath. Sindsdien is de 22-jarige Amerikaan de nummer één tussen de Blauw-Zwarte palen. En hoewel de jonge goalie al heel wat mooie dingen liet zien, is er ook kritiek vanwege zijn soms foute interpretaties op hoge ballen en het gebrek aan goede voeten tijdens het uitvoetballen. 

Horvath beseft als geen ander dat hij nog stappen moet zetten. “Het moeilijke is beslissen wanneer je ver moet trappen en wanneer niet. Soms overhaast ik het nog te veel. Dat merk ik als ik de wedstrijden herbekijk”, aldus onze doelwachter in Sport/Voetbalmagazine.

Van de kritiek ligt hij naar eigen zeggen niet wakker. “Ik heb zeer veel vertrouwen in mijn capaciteiten om saves te doen. Op veilig spelen en proberen de juiste beslissing te nemen, dat is de taak van de doelman. Soms mislukt dat, maar dat overkomt de besten. Ik ben nog maar 22, als doelman ben je dan nog een baby. Matt Ryan kwam op dezelfde leeftijd als ik, denk ik”, besluit Horvath.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws