Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Eindelijk duidelijkheid over Club-huurlingen Brodic en Lemoine: “Waarom zou ik dat niet doen?”

Fran Brodic (Club Brugge beloften)

In tegenstelling tot Jérémy Perbet, Sander Coopman, Elton Acolatse en Dorin Rotariu mogen Fran Brodic en Laurent Lemoine straks in de 1/16de finale van de Croky Cup wél aantreden tegen Club Brugge. In hun overeenkomsten werd er géén financiële compensatie opgenomen wanneer ze in actie komen tegen hun moederclub. De Brugse huurlingen reageren.

Lemoine wordt straks in de basis verwacht als centrale verdediger, terwijl de kans groot is dat Brodic – afgelopen weekend nog op de tribune – op de bank moet plaatsnemen. “Over Brodic valt te horen dat hij eerst harder zal moeten leren werken”, weet Sport/Voetbalmagazine. Iets wat Michel Preud’homme ook al meermaals aankaartte. Mocht de Kroatische aanvaller straks van de bank komen en scoren, dan belooft hij alvast wél te zullen juichen. “Waarom zou ik dat niet doen?”, vraagt hij zich luidop af bij Het Nieuwsblad.

“Dat ik nog lang niet klaar ben voor het grote werk? Daar ben ik het niet mee eens. Het is makkelijk te zeggen. In de beker tegen Bilzerse Waltwilder scoor ik en geef ik twee assists. Erna speelde ik een helft tegen Beerschot. I was shit, maar de rest van de ploeg speelde evenmin goed. Sindsdien wacht ik op een kans. Je kan me niet afschrijven. Anderen van mijn leeftijd haken af. Ik wil niet opgeven. Mijn statistieken zijn elk jaar goed. Ik moet iemand hebben die achter mij staat. Mocht ik nu eens vier, vijf wedstrijden na elkaar mijn kans krijgen, pas dan kan je mij beoordelen. Ik geloof in karma en dat mijn geluk zal keren.”

Ook Lemoine heeft het moeilijk om zich door te zetten op Schiervelde. Hij kwam twee keer in actie en verschalkte tijdens de 4-0 nederlaag tegen Union zijn eigen doelman. “Als eerste competitiewedstrijd is dat niet wat ik had gehoopt, maar ik kan dat niet meer veranderen. Ik kom hier om ervaring op te doen. Dit is mannenvoetbal, niet vergelijkbaar met spelen voor de beloften. Voetbal is geen hobby meer. Het gaat niet meer om tierlantijntjes, het gaat nu louter nog om winnen. Precies wat we nodig hebben. Want ik geloof dat ik een toekomst heb bij Club.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws