Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Degryse ziet pijnlijke transferzomer voor 4 topclubs: “Daar moest Leko de hele tijd rekening mee houden”

Marc Degryse (analist)

Naar goede gewoonte was er afgelopen zomer weer heel wat beweging op de transfermarkt. Zo waren er bij Club Brugge maar liefst 30 (!) officieel afgeronde transferdossiers. Marc Degryse hield de mercato met argusogen in de gaten en zag 4 ploegen de mist ingaan. 

De analist is van mening dat de transferbeslommeringen heel wat impact hebben gehad op de prestaties bij de Belgische topclubs. Onderstaand velt Degryse zijn oordeel in Sport/Footmagazine.

AA Gent

“Hebben de transfers van de zomer daar veel geholpen? We hebben het gezien in Europa… De spelersgroep was niet klaar voor de start van het seizoen en dat heeft al grote gevolgen gehad.”

Club Brugge

“Daar hetzelfde, maar dan vooral in Europa. Ivan Leko moest ook de hele tijd rekening houden met een vertrek van Denswil, Engels, Refaelov en Izquierdo. Dat had gevolgen en ik meen te weten dat de Europese wedstrijden nog altijd zeer belangrijk zijn in het begin van het seizoen.”

Standard

“Daar moeten ze weer helemaal opnieuw beginnen… Sa Pinto moet spelers invoegen die de Belgische competitie niet kennen en zag met Dossevi en Belfodil toch bepalende spelers vertrekken. De competitie is bezig en eigenlijk moet hij een nieuwe voorbereiding starten.”

Anderlecht

“Als de mercato een maand eerder afgelopen was, dan had Anderlecht geen problemen gehad met Dendoncker. Die zag zijn maatje Tielemans een mooie transfer maken en dat ging in zijn hoofd spelen. De gevolgen waren in de competitie al merkbaar.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws