Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Degryse geeft foute inschatting over Brugse basispion toe: “Ik had mijn twijfels, maar het was geen probleem”

Marc Degryse (analist)

Er zijn dit seizoen twee spelers bij Club Brugge die nog geen enkele minuut misten in de Jupiler Pro League: Ethan Horvath en Brandon Mechele. Op die laatste was er – zeker in het begin van het seizoen – al heel wat kritiek, maar de laatste weken haalt de centrale verdediger een hoog niveau.

Net als heel wat Club-fans had ook Marc Degryse geen hoge pet op van Mechele. Ivan Leko kende de 24-jarige West-Vlaming echter al van in zijn periode bij Sint-Truiden en liet hem steevast in de basis staan.

“Ik had ook mijn twijfels, moet ik zeggen”, opent de analist in Extra Time. “Zeker in de opbouw met Decarli dacht ik: als ze echt onder druk staan, wat gaan ze dan doen? Maar het was geen probleem, Mechele trok zijn plan”, geeft Degryse toe. “Na de eerste nederlaag tegen Moeskroen heeft hij de week daarop met dezelfde ploeg gespeeld. Ze zeggen vaak ‘never change a winning team’, maar bij Leko was het ‘never change a losing team’.”

Ook Filip Joos vindt dat Leko hiermee goeie punten heeft gescoord. “Het pleit voor Leko. Hij kent Mechele van bij STVV en heeft geoordeeld: ‘die kan ik gebruiken’. Terwijl wij dachten van: ‘die is toch al eens mislukt, want anders ga je niet naar Sint-Truiden’.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws