Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Decarli weet al op welke positie hij het liefst wil spelen bij Club Brugge

Saulo Decarli in actie (Club Brugge - Standard)

Saulo Decarli krijgt de taak om de naar Olympiakos vertrokken Bjorn Engels op te volgen bij Club Brugge. De 25-jarige Zwitser debuteerde in de match tegen Standard, maar heeft nog tijd nodig om zijn beste vorm te pakken te krijgen. 

Ivan Leko hoopt dat Decarli als complete verdediger straks mee de opbouw van achteruit helpt te verzorgen, al zal de ex-speler van de 2. Bundesliga nog moeten groeien in die rol. “Zo’n driemansdefensie is ook voor mij een beetje nieuw. Ik speelde bij Braunschweig vooral als de linkse van twee centrale verdedigers, dus ik zal me hier wel moeten aanpassen.”

“In Duitsland moest ik bovendien in de eerste plaats verdedigen, hier wil de trainer dat ik het veld breed maak, ruimtes creëer en een actie opstart. Daarom hoop ik dat ik, als rechtsvoetige, als rechtse centrale verdediger uitgespeeld zal worden”, maakt Decarli duidelijk in Het Laatste Nieuws.

Het niveau ten opzichte van bij zijn ex-ploeg ging overigens crescendo. “Voor mij is het na twee weken wel al duidelijk dat de intensiteit hier veel groter is. In vergelijking met Braun­schweig spelen we in Brugge voetbal van een heel ander niveau.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws