Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Dankzij Charly Musonda is Cools nu ‘rechtsback’ bij Club Brugge

Dion Cools (Club Brugge - Standard)

In de eerste weken van het seizoen leek het er niet op dat Ivan Leko rekende op Dion Cools, want de verdediger raakte aanvankelijk niet eens in de wedstrijdselectie. Nadat hij eind augustus zijn kans kreeg tegen KV Kortrijk, dwong hij echter een basisplaats af op de rechterflank.

Maar het had ook anders kunnen lopen. Zo kwam Cools naar Club als rechtsachter, maar speelde hij oorspronkelijk op een volledig andere positie. Zijn korte passage in de jeugd van Anderlecht bracht daar verandering in. “In Leuven speelde ik altijd op de 10, maar daar stond bij Anderlecht Charly Musonda Jr. Een geweldige voetballer”, onthult Cools in Sport/Voetbalmagazine.

“We waren met vijf spelers voor één plaats, de 8, waardoor ik uiteindelijk centraal in de verdediging terechtkwam. Zonder morren? Ik had geen keuze, anders speelde ik misschien maar tien minuten per match. (lacht) Een fantastische generatie, waarmee we los kampioen werden. Ik ben er maar één jaar gebleven, vooral omdat OHL naar eerste klasse promoveerde en ik als vijftienjarige bij de beloften kon spelen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws