Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Cools durft straffe ambities bij Club Brugge nu al uit te spreken

Dion Cools met megafoon (Club Brugge - Westerlo)

Club Brugge kreeg dit seizoen een Europese optater van jewelste, maar in de Jupiler Pro League is er met 18 op 21 geen vuiltje aan de lucht. Zeker niet als alle andere ‘titelkandidaten’ in de rechterkolom van het klassement zijn gesukkeld en daarbovenop met de punten blijven morsen… 

Eerst en vooral is Cools tevreden met de driepunter van afgelopen weekend tegen KV Mechelen. “We waren goed begonnen en namen hen direct bij de keel, mede dankzij ons vroege doelpunt. We hadden de controle, maar moesten wel opletten voor hun counters. Als we efficiënter waren, hadden we de score nog verder kunnen uitdiepen.”

Enkele jongens gingen echter voor eigen succes. “Of er minder egoïstisch gespeeld moet worden? Daarvoor moet ik op de beelden nog eens zien of de bal effectief breed kon gespeeld worden. Maar de drie punten zijn natuurlijk het belangrijkste.”

Absoluut een hoofddoel

Voorts is Cools een grote fan van de 3-5-2 formatie die Ivan Leko hanteert. “Iedereen weet dat ik een goede conditie heb en dus is het voor mij een ideaal systeem om de flank voor mijn rekening te nemen. Ik ben blij dat het momenteel goed gaat en ik hoop dat ik die lijn kan doortrekken.”

Tot slot steekt de jonge vleugelverdediger zich niet weg als hij gevraagd wordt naar de ambities van het huidige Club Brugge. “De beker is absoluut een hoofddoel. Zonder Europees voetbal mogen we de dubbel zeker ambiëren. Maar we mogen Roeselare niet onderschatten, want het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden woensdag” besluit Cools bij Sporza Radio.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws