Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club heeft vanavond speciale geluksbrenger tegen Roeselare

Club-mascotte Bruges

De Beker van België is voor Club Brugge áltijd belangrijk, maar zonder Europees voetbal is de Croky Cup meer dan ooit een hoofddoel voor Blauw-Zwart. Roeselare moet daarbij het eerste kind van de rekening worden… Met dank aan onze uitrusting?

Tijdens de 1/16de finale tegen de nummer twee uit 1B zal Club Brugge voor het eerst dit seizoen zijn derde shirt aantrekken. Op onze officiële webstek wordt uitgelegd welke betekenis het gele away shirt heeft in de geschiedenis van Blauw-Zwart.

“Het allereerste gele uitshirt van Club dateert van het seizoen ’83-’84, toen Bacchus de borstkas mocht sieren. Een gelijkaardig shirt werd ook in ’84-’85 gedragen tegen Tottenham, al moest Bacchus plaats ruimen voor St Louis. Toen Georges Leekens in 1989 aangesteld werd als coach, was één van zijn voorwaarden dat Club zou spelen in een geel tenue. Zelf droeg de man altijd een gele sjaal op de trainersbank. Het bijgeloof worp enigszins zijn vruchten af, want in ’90-’91 kon Club een punt pakken in en tegen AC Milan dankzij een geweldig keepende Dany Verlinden.”

“Zestien jaar later werd het geel nog eens vanonder het stof gehaald, maar op een oefenmatch tegen Torino na werd dit shirt echter nooit gebruikt. Nadien ging het even terug de kast in, om dan drie seizoenen opeenvolgend te gebruiken als uitshirt in 2010-2011, 2011-2012 en 2012-2013.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws