Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-fans door het dolle heen na late driepunter bij Charleroi: “Geweldig dat hij de critici de mond snoert”

Club-fans high five (Club Brugge - Standard)

Club Brugge heeft zondagavond Sporting Charleroi zijn eerste nederlaag van het seizoen aangesmeerd. Blauw-Zwart was lang heer en meester op Mambourg, maar moest in een dolle slotfase zelfs nog serieus opletten voor de nederlaag. Een klasseflits van Anthony Limbombe besliste daar echter anders over.

Ivan Leko zag zijn manschappen goed uit de startblokken schieten, maar Nicolas Penneteau stond pal op pogingen van Dion Cools en de dribbelvaardige Emmanuel Dennis. Iets voorbij het halfuur was Club er nóg dichter bij. Een goed spelende Hans Vanaken trof echter de buitenkant van de paal. Aan de overkant zag Ethan Horvath een knal van Núrio Fortuna op de lat uiteenspatten.

In het begin van de tweede helft probeerde Charleroi het commando over te nemen, maar Club wilde van geen wijken weten. Na 70 minuten voetballen werd Blauw-Zwart voor zijn aanvallende intenties beloond. Wesley Moraes leek Ruud Vormer in eerste instantie te hinderen, maar de jonge Braziliaan werkte vervolgens fijntjes af.

Punten én goed voetbal

De Carolo’s leken een vogel voor de kat, maar dat was buiten Kaveh Rezaei gerekend, die een snedige voorzet van Clément Tainmont van dichtbij kon binnenkoppen: 1-1. De thuisploeg drukte vervolgens vol op het gaspedaal, maar Horvath hield Club met twee schitterende reddingen tot twee keer toe recht. In het slot van de match pakte Blauw-Zwart alsnog de volle buit, met dank aan een heerlijke knal van Anthony Limbombe.

De massaal meegereisde fans van Club Brugge konden zo met een uitstekend gevoel huiswaarts keren. Naast de drie punten was er immers ook goed voetbal te zien bij de competitieleider. Blauw-Zwart speelde een puike collectieve partij, maar Vanaken, Horvath en Limbombe kregen nog net dat tikkeltje meer lof van de Brugse aanhang. Een bloemlezing.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws