Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge krijgt nieuw gelaat: “Was onder Preud’homme ondenkbaar”

Michel Preud'homme persconferentie (Club Brugge - Anderlecht)

De vroege Europese uitschakeling zorgde voor de nodige kritiek bij de aanhang van Club Brugge, maar Ivan Leko wist intussen al heel wat twijfelaars te overtuigen. Niet onlogisch natuurlijk, na de 21 op 24 in de competitie en de daarbij gepaard gaande voorsprong op de titelconcurrenten. 

Club kon dit seizoen zeker niet in alle matchen overtuigen, maar pakte wel altijd punten. Enkel seizoensrevelatie Moeskroen wist Blauw-Zwart met 2-1 te kloppen. Op Charleroi pakten Leko & co niet alleen uit met drie punten, maar ook met goed voetbal. De eerste helft was zelfs van het beste dat we in de Jupiler Pro League al te zien kregen.

Peter T’Kint van Sport/Voetbalmagazine ziet een groot verschil met het Club van de voorbije jaren. “Op Charleroi was Club zeventig minuten baas, dat was vorig seizoen onder Preud’homme haast ondenkbaar. Toen zat Club met een probleem in uitwedstrijden, daar is nu geen sprake meer van. Door de vastigheid die er nu in de ploeg zit, gaat Club ook steeds beter voetballen.” MPH kreeg wel eens het verwijt dat hij in de toppers te afwachtend voetbalde, terwijl Leko altijd van eigen kracht wil uitgaan.

De 3-4-3 van Leko maakte plaats voor een 3-5-2 en dat werpt stilaan zijn vruchten af. “Er zit evenwicht in het elftal. Daarbij is het knap dat hij niet kijkt naar namen of cv: Clasie, Refaelov, Vossen… Ze zitten op de bank. Hij laat zich niet onder druk staan om te roteren. En dat levert iets op. Jonge flankspelers als Cools en Limbombe vertolken een sleutelrol in zijn systeem en wisten hun niveau op te krikken ondanks de twijfels die er in het verleden waren, dat is een serieuze pluim op de hoed van Leko.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws