Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge krijgt eindelijk goed nieuws over stadiondossier, maar mag nog niet te hard juichen

Brugse mascotte (Club Brugge - Anderlecht)

Club Brugge en zijn supporters dromen er al jaren van, maar het bouwen van een nieuw stadion is in een land als België allesbehalve evident. Vrijdag kreeg Blauw-Zwart echter hoopvol nieuws van de Vlaamse regering. 

“Club Brugge neemt kennis van de principiële beslissing van de Vlaamse Regering tot definitieve goedkeuring van het GRUP ‘Afbakening Regionaal Stedelijk Gebied Brugge’. Dat is de zonering voor onder andere het nieuwe voetbalstadion van Club Brugge aan de Blankenbergse Steenweg. Club Brugge is tevreden dat deze logische stap is gezet in de lange weg naar de bouw van het stadion. Club Brugge zal de inhoud van het GRUP nu grondig bestuderen”, klinkt de uitleg op onze officiële website.

Toch kunnen er nog altijd diverse partijen stokken in de wielen steken. Zo weet De Tijd dat enkele gronden in handen zijn van enkele topindustriëlen. Onder meer Paul Gheysens, de topman van Ghelamco en bouwconcurrent van Club-voorzitter Bart Verhaeghe, heeft een stuk in zijn bezit. “Nu de Vlaamse Regering het GRUP principieel goedkeurde, wordt het naar de wetgevende kamer van de Raad van State gestuurd. Pas daarna kan het definitief worden goedgekeurd en in het Staatsblad gepubliceerd – waarna eventuele beroepen worden ingesteld bij de Raad van State.”

Naar verluidt wil Club in 2022 in zijn nieuwe voetbaltempel met 40.000 zitjes kunnen spelen. De kostprijs wordt geraamd op 80 à 100 miljoen euro. “Deze legislatuur hebben we alles in het werk gesteld om dit dossier uit het slop te trekken”, vertelt burgemeester Renaat Landuyt aan Sporza. “Om het in voetbaltermen te zeggen: als stadsbestuur hebben we de voorbije jaren verschillende doelgerichte voorzetten gegeven. We zijn dan ook verheugd dat de Vlaamse regering de bal vandaag binnenkopt.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws