Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Clement onthult hoe hij als potentiële T1 behandeld werd door Mannaert & Verhaeghe: “Zoiets vergeet ik niet”

Philippe Clement op persconferentie

Club Brugge en Philippe Clement hadden lang een mooi huwelijk, maar afgelopen zomer had onze gewezen assistent-coach de ambitie om als hoofdcoach aan de slag te gaan. Fille was lang een kandidaat om Michel Preud’homme op te volgen, maar uiteindelijk belandde hij bij Waasland-Beveren.

“In februari van vorig seizoen is erover gesproken dat ik één van de kandidaten was om MPH op te volgen”, verklaart Clement in VISTA!, de voetbalwebcast van HLN. “Ik heb toen gesproken met Bart en Vincent over wat mijn ambities nog waren naar de toekomst toe. Toen heb ik hen gezegd dat ik de rol als assistent niet meer zag zitten, dat ik voluit voor het hoofdtrainerschap ging. Daarop hebben zij gezegd: ‘Dan ben je nu voor ons één van de kandidaten en we zullen na het seizoen een evaluatie maken.'”

“Vóór het einde van het seizoen hebben we dan opnieuw gesproken omdat het verhaal van Waasland-Beveren plots op mij afkwam. Toen heb ik Bart en Vincent ook ingelicht dat ik niet meer wilde wachten tot na het seizoen, omdat ik twee jaar geleden de kans bij KV Kortrijk al liet voorbijgaan en er vorig seizoen ook een aantal kansen waren. Ik ben er 200% van overtuigd dat ik het had gekund als hoofdtrainer van Club, maar ik begrijp hun keuze ook.”

Je weet maar nooit…

Hoe dan ook is Clement allesbehalve met een slecht gevoel vertrokken op Jan Breydel. “Alles is heel correct verlopen. Zij hebben mij eerst laten voorstellen hoe ik alles zag, qua spelerskern, staf, manier van spelen, sportief beleid,… Maar uiteindelijk is er beslist geweest om voor een ervaren coach te gaan. Dat was op dat moment – twee weken voor het einde van de competitie – alleszins de bedoeling”, vertelt Clement. Toen echter bleek dat namen als De Boer, Dury en Mazzu niet kwamen, streek met Leko een man met nog maar weinig ervaring neer bij Blauw-Zwart.

“Ook dat is super correct geweest. Bart en Vincent hebben mij gevraagd om nog eens langs te komen, waarbij ik een mooi afscheidscadeau kreeg. Dan hebben ze mij heel het verhaal verteld, hoe alles gegaan is. Ik heb daar dus helemaal geen slecht gevoel aan overgehouden. Ze zijn daar héél correct in geweest. En dat zijn dingen die ik niet vergeet. Want in voetbal weet je maar nooit”, besluit Clement.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws