Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Brugse succestrainer voorspelt de Slag om Vlaanderen

Anthony Limbombe (Club Brugge - AA Gent)

Zondagnamiddag kijken Club Brugge en AA Gent elkaar in de ogen tijdens een Slag om Vlaanderen zónder Hein Vanhaezebrouck. En hoewel Blauw-Zwart momenteel 15 punten voorsprong heeft op de Buffalo’s, spreekt Henk Houwaart nog altijd van een absolute topper. 

Houwaart boekte zowel als speler als trainer successen bij Club en is nog altijd verliefd op de Brugse kleuren. Zo zal hij zondag – zoals bij elke thuismatch – plaatsnemen op de tribunes in Jan Breydel. “Zelfs nu Gent veertiende staat, blijft dit voor mij een absolute topper”, vertelt de Haagse Belg aan Het Laatste Nieuws.

De gewezen middenvelder verwacht dat Ivan Leko & co straks de drie punten thuis kunnen houden. “In de situatie waarin Gent verzeild is, heeft het een reeksje van enkele overwinningen nodig. Wat mij betreft hoeft dat zondag niet te beginnen, je weet dat mijn hart voor Club klopt. Het wordt een hele rare topper zondag. Maar het blijft een topper, sowieso.”

Ze mogen me altijd bellen

“Met een Club Brugge dat nu echt op toerental is gekomen. Voetballend vond ik het wekenlang wat weinig, maar nu regeert Vanaken als een heertje op het middenveld. En ook die Dennis lijkt terug boven water na een dipje. Man, voor zo’n spelertje komen de mensen naar het stadion. Ik geniet nog het meest van Ruud Vormer, in hem herken ik mezelf als speler.”

Hoewel Houwaart intussen 72 is, zou hij met plezier opnieuw aan de slag gaan in de voetbalwereld. “Sinds het afscheid bij Zwevezele eind vorig seizoen zit ik thuis en dat is niks voor een voetbaldier als ik. Ik word gek. Natuurlijk heb ik nog de energie om een trainerskunstje op te voeren. Alleen: iedereen denkt dat ik gestopt ben als trainer. Weet je, ik heb nog nooit mijn cv opgestuurd naar een club, maar ze mogen me bellen, hoor.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws