Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Blue Army legt uit waarom Ruud Vormer verkozen werd als nieuwe peter: “Niét omdat hij populair is”

Ruud Vormer (Club Brugge - FC Porto)

Club Brugge nam op Transfer Deadline Day afscheid van Bjorn Engels en dus moest Blue Army op zoek gaan naar een nieuwe peter. Uiteindelijk viel de keuze op Ruud Vormer, waardoor onze kapitein de eerste buitenlander ooit is die de eer krijgt om de meest bekende supportersvereniging van Club Brugge te vertegenwoordigen.

Birger Vandendriessche – de opvolger van Geert De Cang en dus de nieuwe voorzitter van Blue Army – verklaart in onderstaande blog waarom precies Vormer de geschikte peter van de overkoepelende supportersfederatie is.

“Op 1 september 2014 staat Rudy Willem Vormer aan de poorten van Jan Breydel. Blond haar achteruit golvend en strak in de gel. Hollandse zelfverzekerdheid, recht voor de raap. Klaar voor revanche. In zijn eerste seizoen voor Blauw-Zwart staat Ruud 7 keer aan het kanon in de Belgische Jupiler Pro League. Het winnende doelpunt in de kraker tegen de mauve in de PO’s van 2015 maakt Vormer voor het eerst een beetje cultheld. Dat en zijn (h)eerlijke interviews, maar vooral zijn mentaliteit op het veld. Borst vooruit en het truitje nat maken, iets waar Club-fans van houden. Ook in de verloren (titel)wedstrijd tegen kwek brengt hij Club 2x op gelijke hoogte. De 2-2 met een fraaie omhaal zelfs. En op dat moment zie je meteen wat Vormer typeert. Terwijl iedereen juicht, loopt Ruud als een gek naar de middenstip. Altijd op zoek naar de overwinning. Het vechtersbaasje in Ruud Vormer.”

“De naam Ruud Vormer valt een eerste keer vorig jaar in de PO’s. ‘Wat als Björn Engels deze zomer vertrekt?’ Ruud Vormer moet het worden, klinkt het unaniem. Op 31 augustus vertrekt Björn Engels naar Olympiakos. Anderhalf uur later is de knoop al doorgehakt. Ruud wordt de eerste buitenlander ooit die de eer krijgt om Blue Army te vertegenwoordigen. Niet omdat hij populair is of het een populaire beslissing zou zijn, maar omdat Ruud Vormer altijd voorop gaat in de strijd. Bekerwinnaar in 2015, Kampioen in 2016, aanvoerder sinds dit seizoen en sinds vandaag ook Blue Army-peter. Heerlijk toch, joh?”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws